Сушка для овочів та фруктів,грибів,ягід,лек. трав,м'яса і тд.
- Сушарка для фруктів і овочів Профіт-М ЕСП 01 35 літрів металева чорна.Гарантія 2 роки4 391 ₴4 171,45 ₴В наявності
- Сушарка Профіт-М ЕСП-01 для овочів фруктів грибів м'яса ягід риби 820 Вт 35 л гарантія 2 роки4 391 ₴4 171,45 ₴В наявності
- Сушарка для овочів і фруктів Профіт-М 20 літрів (металева) сіра гарантія 2 роки4 000 ₴3 800 ₴В наявності
- Сушилка для овощей и фруктов Profit M ЭСП-02 на 20 л с электронным управлением3 501 ₴Немає в наявності
- Сушилка для фруктов и овощей Profit M ЭСП-01 35 л металл электронное управление4 001 ₴Немає в наявності
Всі ми хочемо бути здоровими. Для цього необхідно правильно харчуватися. Овочі, фрукти і зелень – це найважливіший джерело вітамінів і інших корисних речовин для нашого організму і просто смачні ласощі. Але доступні вони тільки в сезон. Для того щоб мати можливість включати овочі, фрукти і т. д. в свій раціон взимку, рекомендується їх сушити. Цей спосіб заготівлі був відомий дуже давно і традиційно застосовувався у селах. Але сьогодні його значно вдосконалили, винайшовши електросушарки для овочів та фруктів. Що це за прилади, як вони працюють?
Найпростіша електросушарка - це пластиковий лист з розташованими усередині нагрівальними елементами. Більш досконалі пристрої - це прямокутні або круглі ярусні конструкції, висотою до 60 см, з можливістю вміщати до 9 кг продуктів. Такі сушарки включають в себе кілька піддонів, сітки, лотки. Піддони можуть розташовуватися на різній висоті. Корпус електросушарки може бути виготовлений з металу або термостійкого пластика, прозорого чи ні. Піддони також можуть бути металевими або пластиковими.
Електрична сушка для фруктів і овочів працює за принципом інфрачервоного випромінювання або конвекції. У першому випадку промені проникають безпосередньо в структуру продукту, випаровуючи молекули води. Сушка здійснюється при невисокій температурі, всього 40-60°C. Так вітаміни, мікроелементи та інші речовини зберігаються максимально. Пересушування продуктів виключено.
В конвективних сушарках продукти всередині прогріваються гарячим повітрям. Температура досягає 80°C. Випаровування відбувається з поверхні, що утворює плівку, що ускладнює процес сушіння і знижує якість готового продукту. Вітаміни при такому способі сушіння частково втрачаються, але все таки їх концентрація залишається достатньою. Чим менше температура, тим довше процес сушіння і тим менше втрати вітамінів.
Гаряче повітря в деяких простих моделях сушарок рухається знизу вгору, крізь піддони. Але в цьому випадку процес сушіння проходить нерівномірно. Піддони доводиться періодично міняти місцями. Більш просунуті моделі мають в центрі жолоб, через який гаряче повітря проходить по всіх ярусах одночасно. Охоплюються абсолютно всі рівні і продукти на них. До речі, сушити можна не тільки рослинну їжу, але й м'ясо, рибу, молочні продукти та багато іншого.
Потужність електросушарки надає пряме вплив на швидкість процесу сушіння. Чим вона вища, тим швидше можна отримати готовий продукт. Середні показники становлять 300-500 Вт. Найвищі - 600-1000 Вт. Температурний режим встановлюється для кожного продукту окремо. Зазвичай це вказується в рецептах. Тип управління - механічний або сенсорний. Термодатчик регулює відключення або включення подачі повітря. Це сприяє якісному процесу сушіння і економії енергії. З метою забезпечення безпеки, запобігання перегріву і загоряння, електросушарки оснащуються функцією автовимкнення в аварійних ситуаціях.
Вибір моделей електросушарок величезний.Вони відрізняються обсягом, потужністю, принципами роботи, комплектацією та іншими нюансами. Керуйтеся своїми потребами, і ви підберете ідеальний для себе варіант.
Детальніше:https://artvk.com.ua/melkaya-bytovaya-tehnika/sushki-dlya-ovoshchey-i-fruktov/